0
0
Részösszeg:Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

Prosztata változásai: ne várja meg, míg narancsméretűre nő

prosztatamagnagyobbodás, húgyúti tünetek

 

A prosztata változásai egészen addig ismeretlenek a férfiak számára, amíg nem okoznak kínzó és kellemetlen tüneteket. Előzze meg az életminőséget ellehetetlenítő panaszokat, és ne várja meg, amíg narancs méretűre nő.

Évtizedekkel ezelőtt férfiak generációi estek át agresszív prosztatarák teszteken, majd a szűrések abbamaradtak, de legalább is jóval kevesebb figyelmet szenteltek a problémának hosszú időn át. Napjainkban az orvosok és a tudatos férfiak azonban már újra értékelik a prosztata egészségét.

A prosztata ugyanis sokkal több problémát okoz, mint amennyit beszélünk róla.

A prosztatagyulladás már fiatal korban kialakulhat és kiújulhat trauma vagy bakteriális fertőzés hatására. A prosztata-megnagyobbodás 25 éves kortól indul be és kezeletlenül 50 éves korra narancs méretűre nőhet. A prosztatarák pedig a 2. leggyakoribb daganatos megbetegedés a férfiak körében.

Ebben a bejegyzésünkben a prosztata változásairól olvashat, ami a kor előrehaladtával elkerülhetetlen.

A prosztata változásai – pubertás korban berobban 

A férfiak egy nagyjából borsószemnyi méretű prosztatával születnek – ahogyan a nők petefészekkel. mivel ez a dülmirigyként is nevezett szerv a férfi reproduktív rendszer fontos része. A férfiak első éveiben nem sok szerepe van a prosztatának. Pubertás korban azonban a születési mérete megduplázódik. Ekkor éri el a prosztata a normál felnőtt méretét, ami nagyjából 20-25 gramm, körülbelül 4 cm széles, 3 cm magas és 2 cm vastag.

 A prosztata változásai 25 év felett felgyorsulnak

prosztata változásai

Átlagosan 25 éves kor felett a prosztata folyamatos növekedésnek indul. Amennyiben nem foglalkoznak az egészségével, pár évtized leforgása alatt az életminőséget ellehetetlenítő tünetek formájában válik a mindennapok ’főszereplőjévé’. Ahhoz, hogy megértse a prosztata változásainak fontosságát, érdemes megismernie a szerv anatómiáját. A prosztata a férfi reproduktív szerv része. Közvetlenül a végbél alsó része előtt, valamint a húgyhólyag alatt található, és körül öleli a húgycsövet. A prosztata változásai ezért idővel egyre elviselhetetlenebb húgyúti, vizelési és szexuális problémákat okozhat.

50 év felett akár narancs méretűre is nőhet a prosztata 

prosztata változásai

Bár nincs teljes egyetértés a kutatók között abban, hogy pontosan mi okozza a prosztata-megnagyobbodást, az általános elméletek szerint a testben jelen lévő tesztoszteron szint csökkenésével lehet kapcsolatos a prosztata változása. A herékben termelődő tesztoszteron szintje a 30-as évek elejétől csökkeni kezd. Ez abból a szempontból lényeges, mivel a prosztata a tesztoszteront egy másik erős hormonná, dihidrotesztoszteronná (DHT) alakítja át. A DHT pedig serkenti a prosztata sejtek burjánzását. Az idő múlásával viszont nem csak a tesztoszteron szintje csökken. Hasonló a helyzet a cinkkel is, amiből a prosztata tárolja a legtöbbet. A cink szerepe kulcsfontosságú, mivel segít megakadályozni a tesztoszteron DHT-vá alakulását. Hiánya felgyorsíthatja a prosztata természetes és jóindulatú növekedését.

 

A prosztata-megnagyobbodás legjellemzőbb tünetei 

 

A prosztata méretének fokozatos növekedése odáig fajulhat, hogy erős nyomást gyakorol a húgycsőre, ami miatt a hólyagnak keményebben kell dolgoznia. Ez az anatómiai elváltozás az alábbi tünetekben nyilvánulhat meg.

  • libidó csökkenése
  • nocturnia (éjszakai többszöri – minimum 1-2 – vizelés)
  • gyenge vizeletfolyás
  • hirtelen vizelési inger
  • lassú és/vagy késleltetett vizeletáramlás
  • csöpögés az ürítés végén
  • a húgyhólyag nem tud rendesen kiürülni
  • gyakori vizelési inger
  • vizeletszivárgás (inkontinencia)
  • erőlködés vizelés közben
  • fájdalmas vizelés
  • véres vizelet

Sajnos a férfiak jelentős része tabunak tekinti a prosztata-megnagyobbodással járó tüneteket és sokáig halogatnak. Nagy valószínűséggel ez az attitűd is hozzájárul a lesújtó statisztikához.

A The Urology Foundation prosztata specifikus kutatása szerint 50-60 éves kor között a prosztata-megnagyobbodás kockázata nagyjából 50 %.  80 éves korra ez az arány közel 90 %-ra nő.

Így tudja kezelni a prosztata változásaival járó tüneteket 

Bár a prosztatamegnagyobbodás gyakori és kellemetlen tünetekkel jár, csak ritka esetben igényel sebészeti beavatkozást és nem életveszélyes. Speciális gyógynövények (szabalpálma, tökmag, afrikai szilvafa kéreg, csalángyökér) komplex kombinációjával kezelhető a prosztata megnagyobbodása. Fiatalabb korban megelőzhetők, idősebb korban enyhíthetők a tünetek.

prosztata változásai

A prosztata változásaival együtt járó tünetegyüttes azonban az élet minden területére rányomja a bélyegét. Csökkenti a libidót, emiatt veszélybe kerülhet a párkapcsolat. Állandó kimerültséghez és fáradtsághoz vezethet, ezáltal csökken a munkahelyi produktivitás. Az állandó vizelési inger ellehetetlenítheti a társasági életet és elszigetel a világtól.

Az, hogy pontosan mikor és milyen mértékben kezd el megnagyobbodni a prosztata, nem jósolható meg. Azt viszont tudjuk, hogy bizonyos rizikófaktorok, mint például a genetikai hajlam, az elhízás vagy a mozgásszegény életmód előrébb hozhatják a már érezhető prosztatamegnagyobbodás kezdetét.

PROSTELYN FORTE – A FÉRFIAK VITAMINJA

Természetes hatóanyagokkal a prosztata, a húgyúti rendszer egészségéért és a férfiegészségért

12 990 Ft

11 500 Ft

A PROSTELYN FORTE egy magyar fejlesztésű, 4 természetes és prémium minőségű hatóanyag kombinációjával továbbfejlesztett innovatív formula a prosztata egészségéért.

A Prostelyn Forte fejlesztése során megvizsgáltuk, hogy az elérhető nemzetközi kutatások alapján mely természetes hatóanyagok gyakorolnak bizonyítottan pozitív hatást a prosztata egészségére. Bár ezek a hatóanyagok külön-külön is hatásosak, komplex formulában képesek a legjobb hatást kifejteni.

Ha még nincsenek tünetei, időben van a megelőzésre. Amennyiben a prosztatamegnagyobbodás már megnehezíti a mindennapjait, a Prostelyn Forte természetes hatóanyagai gyorsan enyhítik és megszűntetik a panaszait.

1 HAVI ADAG

Ft12900
Ft 11 500
11% kedvezmény
  • Kedvezményes ajánlat
  • This is a tooltip

2 HAVI ADAG

Ft25800
Ft 19 900
5 900 Ft kedvezmény
  • Kedvezményes csomagajánlat
  • This is a tooltip

4 HAVI ADAG

Ft51600
Ft 33 900
17 700 Ft kedvezmény
  • Kedvezményes csomagajánlat
  • This is a tooltip
Shopping Cart
Scroll to Top