preloader

Önnek is ismerős a fájdalmas forróság érzet a gyomra tájékán? Gyakran tapasztalja? Ha már mindent kipróbált, hogy megszüntesse a kínzó kellemetlenséget, akkor lehet, hogy máshol kell keresni a probléma okát! Meg fog lepődni, hogy mi állhat a panaszai hátterében.

Mi is az a gyomorégés?

Nem véletlen az érzékletes név választás, hiszen a panasz jellegét tökéletes leírja az elnevezése. A legtöbb ember tapasztalta már ezt az igazán kellemetlen jelenséget, ami valóban olyan, mintha lángolna a gyomor. A tünetek gyakran nem csak a gyomor területére terjedhetnek ki, hanem az emésztőrendszer felső szakaszára, a nyelőcsőre, sőt akár a szájüregre is. A kiváltó ok legtöbbször a nyelőcső végénél, a gyomor szájánál található izom gyengesége, sérülése, aminek következtében a sav beszivárog a nyelőcsőbe, vagy akár a garaton keresztül a szájüregbe, ami irritálja az érzékeny szöveteket, sőt akár hosszú távon károsíthatja azok egészségét. A jelenség tehát nem csak, hogy zavaró, de kifejezetten káros a szervek egészségére, éppen ezért fontos, hogy mielőbb megtalálja a probléma okát, aminek megszüntetésével a panaszok is elmúlhatnak.

Mi okozhat gyomorégést?

Az emésztés egy kifinomult rendszer, aminek működése egy egyensúlyi állapothoz kötött. Ha a folyamatba hiba csúszik, az változások láncolatát indíthatja el, ami a szervezet egészére is hatással lehet. Az emésztőrendszerünket rendkívül sok behatás éri, miközben folyamatosan gondoskodik a szervezet energiaszükségleteinek kiszolgálásáról. Komoly kémiai folyamatok mennek végbe, amiknek ha ha az összetevői módosulnak, könnyen felborulhat az egyensúly. Egy túl fűszeres étel, bizonyos gyümölcsök, zöldségek, az alkohol, sőt akár a stressz is előidézheti a panaszokat.

Ha már minden kiváltó tényezővel leszámolt, de a tünetek továbbra is kínozzák, akkor lehet, hogy máshol keresni az okot. Például az étrend-kiegészítőkben. 

Bizony, ezek is indukálhatják a jelenséget, különösen az aszkorbinsav, amely nevéből is adódóan savas kémhatású. Ha tehát továbbra is küzd a gyomorégés kínzó tüneteivel, akkor érdemes megvizsgálnia a C-vitamin készítményét!

Lehet, hogy az aszkorbinsav a ludas?

A C-vitamin egy létfontosságú szerves vegyület, aminek hiányában komolyabb betegségek is kialakulhatnak, mint például a skorbut. Fontos szerepet tölt be több élettani folyamatban is, így részt vesz a kollagénrostok megkötésében is, sőt építő eleme a csontoknak, az érfalaknak, a bőrnek és más szöveteknek. Aktívan hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, azáltal, hogy stimulálja az immunsejteket. Segítségével könnyebb lehet a vírusok leküzdése, rövidebb lehet a gyógyulási idő. Összességében tehát elmondható, hogy az étkezésekkel, vagy étrend-kiegészítőkkel bejuttatott C-vitamin nem elhanyagolható. Sajnos azonban nagyon sok C-vitamin készítmény gyomorégést okoz, így gyakran inkább megválnak az adott étrend-kiegészítőtől. A jó hír azonban az, hogy létezik megoldás nem kell lemondani az értékes antioxidáns és más tulajdonságairól. Az AVIAN Medicina C-vitamin 1000+ a szervezet számára legideálisabb formában tartalmazza a C-vitamint. Kálcium-aszkorbát tartalmának köszönhetően biztosítja a gyomorbarát felszívódást, miközben nem kell lemondani a maximális hatóanyag felszívódásról sem. Segítségével megvalósul a szervezet számára legoptimálisabb hasznosulás.

Győzze le a folyamatos gyomorégést és támogassa szervezetét a természet erejével! 

Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel!

Share on facebook
Facebook

Iratkozzon fel és értesüljön újdonságokról az elsők között!

Elérhetőek vagyunk:

Hétfő : 8.00 - 20:00
Kedd: 8.00 - 20.00
Szerda : 8.00 - 20.00
Csütörtök : 8.00 - 20.00
Péntek : 8.00 - 20.00

©2021, AVIAN Medicina, Minden jog fenntartva

0
    0
    Kosár
    Üres a kosaraVissza a webshopra