A krónikus seb életveszélyes állapotba is sodorhatja.

A professzionális otthoni sebkezeléssel garantáljuk gyors és kényelmes gyógyulását!

Mi számít krónikus sebnek?

A krónikus sebek rendkívül megterhelők mind a betegek, mind az orvosok számára. Ha egy seb nem gyógyul megfelelően, súlyos szövődményeket okozhat és folyamatos gondozást igényel a gyógyulás.

Alapvetően minden seb akut sebként kezdődik. A test bármely részén kialakuló hám és/vagy szövethiány akkor válik krónikussá, ha a sebkezelés nem folyamatos és 6 héten túl gyógyul.

Ugyan bármely seb krónikussá válhat, van néhány gyakoribb sebtípus, amelyek nem megfelelő kezelése életveszélyes állapotba is sodorhatja a beteget. Ilyen a cukorbeteg láb, a lábszárfekély vagy a felfekvés.

Ezek gyógyulási ideje fél vagy akár egy évbe is beletelhet.

Az akut sebek a vérzéscsillapításon, a gyulladáscsökkenésen, a sejtregeneráción és a szövegek újra épülésén keresztül halad a gyógyulás felé.

A sebek általában a gyulladásos szakaszban fordulnak krónikussá, amikor a szervezetünk megpróbálja megvédeni a sérülés helyét. Ha ebben a szakaszban megszakad a sebkezelés, vagy nem biztosított a megfelelő higiénia és a jó  minőségű kötszer, akkor elkerülhetetlen a szövetek további lebomlása.

Miért fontos szakemberrel kezeltetnünk a krónikus sebeket?

A krónikus sebek kezelése komoly probléma. Ezzel sajnos nincs egyedül.

Emberek tízezrei élnek ma is Magyarországon ilyen sebekkel és a számuk egyre csak nő.

A krónikus sebek gyakoribbak a cukorbetegséggel diagnosztizáltak körében, akiknél 25-30 % a lábfekély kialakulásának a kockázata.

Emellett a megnövekedett életkor, az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek, a rákkezelés és a traumás sérülések szintén hozzájárulhatnak a nem gyógyuló sebek kialakulásának gyakoriságához.

A közegészségügy nincs felkészülve a krónikus sebkezelésre

A speciális sebkezelést valószínűleg nem tudja kérni a háziorvosától. Az alapellátásban részt vevő orvosok ugyan is nem feltétlen ismerik a krónikus sebkezelés metódusait, ami egy külön szakma. Emellett az érintettek nagy száma miatt időben sem tudja a közegészségügy megoldani ezt az égető problémát.

A sebkezelés elhanyagolása vagy megszakítása azonban olyan szövődményekkel járhat, mint a különféle felülfertőzések, a trombózis, az embólia, a gangréna, az orbánc, az amputáció vagy a bőrelhalás, amik akár az életet is veszélyeztetik.

A szakszerűtlen sebkezelés fájdalmas, tovább rontja az életminőséget és hosszútávon többletköltséggel is jár.

A professzionális sebkezelés célja, hogy felgyorsítsa a gyógyulást, megakadályozza a szövődmények kialakulását, hogy ön vagy hozzátartozója minél előbb visszatérhessen a megszokott életmódjához. Hogy azzal foglalkozhasson, amit szeret, ami igazán érdekli.

Hozzáértő és tapasztalt szakápolóink speciális terápiákkal, eszközökkel és végtelen empátiával segítenek megszabadulni a krónikus sebektől.

Shopping Cart
Scroll to Top