preloader
Mit hoz a környezetváltozás az egészségünkre nézve?

Mit hoz a környezetváltozás az egészségünkre nézve?

Mit hoz a környezetváltozás az egészségünkre nézve?

Régóta halljuk, hogy a klímaváltozás komoly fenyegetettséget jelent a bolygónkra és vele együtt a rajta élőkre is, de mit is jelent ez egészen pontosan? Változások láncolata indulhat el az élővilágban a közeli és távoli jövőben, ez pedig nem kis veszélyt jelent az egészségünkre. Lehet, hogy cikkünk után Ön is úgy érzi majd, érdemes többet tennie ennek megakadályozására!

Amit már most tapasztalunk

A bolygónk tartós légköri változásainak eredményét már hosszú évtizedek óta tapasztalhatjuk saját bőrünkön. Már ezek is sokakat ösztönöztek arra, hogy változtassanak életmódjukon és megakadályozzák a hanyatlást, azonban lehet, hogy már olyan folyamatok mentek végbe, amelyek megakadályozása erőnkön felül mutat. Minden esetre fontos, hogy megőrizzük a tudatos életmódra való törekvésünket, hiszen a fenntartható jövő közös érdekünk. Már napjainkban is túl sokan szenvednek a szélsőséges időjárási viszonyoktól, a magas hőmérséklettől, és a hirtelen jött fagyoktól. Ezt tetézi a levegő szennyezettsége, amely magát az ózon réteget is veszélyezteti, ami pedig hozzájárul a nyáron oly gyakran tapasztalható magas UV-sugárzáshoz. Utóbbi hatását talán már Ön is érezte a saját bőrén nyáron, amikor akár pár perc alatt megégette. A klímaváltozás tehát nagyon is dolgozik körülöttünk, és megannyi változást indukál, amikről még fogalmunk sincs.

Mi lesz a jövőnkkel?

A levegő szén-dioxid koncentrációja évről évre egyre magasabb. A felmelegedés megannyi tapasztalható tünete mellett ez az egyik legveszélyesebb következmény, amivel számolnunk kell. Ez ugyanis fokozott spóratermelésre ösztönzi a növényeket, amelyek így sokkal több allergén juttatnak a levegőbe, ezzel is megkeserítve az allergiások hétköznapjait. A folyamatosan emelkedő hőmérséklet teljesen felborítja az éghajlati övekre jellemző tulajdonságokat, ami a szokatlan időjárás mellett, különféle vírusokat, megbetegedéseket is hozhat magával. Ez azzal magyarázható, hogy hazánk időjárási körülményei kedvezővé váltak a trópusi rovarok és élősködők számára is, akik így gond nélkül terjeszthetnek akár súlyos kórokozókat is. Elképzelhető, hogy hamarosan a malária, sárgaláz, vagy különféle hasmenéses panaszokkal járó megbetegségek ütik fel fejüket, amik korábban nem voltak jellemzőek. És arról még nem is beszéltünk, hogy a szív-, és érrendszeri panaszok, a daganatos megbetegedések is gyakrabban fordulhatnak elő. A gombák szokatlan erős spóratermelő tevékenységének hatására kialakulhatnak légzőszervrendszeri betegségek.

Hogyan tovább?

Ember társaink és gyermekeink jövőjéért együtt felelünk. Saját egészségünkért azonban mi tehetünk a legtöbbet. Az életmódváltásért nem csak a környezet, de a szervezete is hálás lesz.

Néhány apró változtatással sokat tehet azért, hogy ne csak a ma, de a holnap is egészségesen teljen.

Törekedjen a kiegyensúlyozott étrendre, a rendszeres mozgásra,  amivel ellenállóbbá teheti immunrendszerét a környezeti változásokkal szemben. Ebben plusz támogatást nyújthat szervezete számára a természetes összetevőkre építő AVIAN Medicina vitamincsalád.  Váltson alternatív közlekedési eszközökre, mint például a kerékpár, vagy a roller. Ügyeljen  a napi vízhasználatának mérséklésére, amivel sokat tehet egy élhetőbb jövő érdekében. Egyén szintjén mindezek csupán apró lépések, mégis közös erővel nagyobb célokat is elérhetünk, mint a klímaváltozás csökkentése! 

Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel! 

Share on facebook
Facebook

Iratkozzon fel és értesüljön újdonságokról az elsők között!

Elérhetőek vagyunk:

Hétfő : 8.00 - 20:00
Kedd: 8.00 - 20.00
Szerda : 8.00 - 20.00
Csütörtök : 8.00 - 20.00
Péntek : 8.00 - 20.00

©2021, AVIAN Medicina, Minden jog fenntartva

0
    0
    Kosár
    Üres a kosaraVissza a webshopra