Prosztata megnagyobbodás – egy hormonális változás, ami minden férfit érint

Férfiként sokat tehet azért, hogy vigyázzon magára és megadja testének azt, amire szüksége van. Mégis, az idő múlásával a teste olyan módon változik, amire nincs hatással. A legtöbb férfi esetében az egyik ilyen változás a prosztata megnagyobbodása. 

 A prosztata megnagyobbodás az öregedés velejárója, ami egy bizonyos ponton – általában 50 éves kor felett – jóindulatú prosztata tumor kialakulásához vezethet. Ha a prosztatája a normálisnál nagyobb, nyomja a húgyhólyagot és az azt körülvevő húgycsövet. Ha gyakran felébred éjszaka az erős vizelési ingerre, gyenge vagy nehezen indul be a vizelete, akkor már sürgős tennivalója van a prosztatája egészségének helyreállításával.  

MI A JÓINDULATÚ PROSZTATAMEGNAGYOBBODÁS?

A PROSZTATANAGYOBBODÁS ÉLETKORI SZAKASZAI

Pubertás kor

Pubertás korban megduplázódik

25 éves kor felett

25 éves kortól élethosszig folyamatosan nő

50 év felett

50 éves kortól a férfiak 50 %-ánál a növekedés jóindulatú tumor kialakulásához vezet.

80 év felett

80 év felett a férfiak 90 %-ának van jóindulatú prosztatamegnagyobbodása

A jóindulatú prosztatamegnagyobbodásról akkor beszélünk, amikor a prosztata és a környező szövetek annyira kitágulnak, hogy már problémát okoznak a mindennapi életben. Míg a felnőtt férfiak prosztatája általában diónyi méretű, akkorára is megnőhet, mint egy narancs. Ahogy ez a mirigy (dülmirigy) nagyobbodik, egyre jobban összenyomja a húgycsövet és a húgyhólyagot, ami kellemetlen vizelési nehézségeket, libidóvesztést és fájdalmas medencei panaszokat okozhat. A húgyhólyag fala megvastagodik és idővel annyira legyengülhet, hogy elveszíti a teljes kiürítési képességét.  

TUDNIA KELL!

A prosztatamegnagyobbodást jóindulatú, nem rák és nem is vezet rákhoz, ugyanakkor a kettő egyszerre is előfordulhat. Magyarországon minden 4. férfi rákos megbetegedést a prosztata okozza. Amint az első tüneteket észleli, több gyógynövényes hatóanyag erejét egyesítve természetes módon megállíthatja vagy visszafordíthatja a folyamatot és újra úgy élhet, mint korábban.
Önt is értinti?

Kik értintettek a prosztata megnagyobbodásban?

A prosztatamegnagyobbodásnak számos kockázati tényezője van. A legnagyobb kockázatnak kitett férfiak a következők: 

A prosztata megnagyobbodását nem lehet megakadályozni, ennek ellenére a kiegyensúlyozott és tápanyag dús étrend, az aktív mozgás és bizonyos gyógynövények fogyasztása segíthet megakadályozni a hormonszint növekedését a vérben, így a jóindulatú prosztata megnagyobbodást is 

prosztata megnagyobbodás okai: nem tisztázottak, de főleg idősebb férfiaknál fordul elő nagy arányban. Feltételezhetően a herékben termelődő hormonok játszhatnak szerepet ebben a folyamatban. A férfiak öregedésével párhuzamosan csökken az aktív tesztoszteron szintjük, ugyanakkor az ösztrogén szint nem változik. Jóindulatú prosztata megnagyobbodás akkor következik be, ha ezek a hormonok beindítják a prosztatasejtek burjánzását. Egyes kutatások szerint pedig a a dihidrotesztoszteron (DHT) nevű hormon is lehet felelős a jóindulatú elváltozásért, ami a prosztata fejlődését támogatja. Az idősebb férfiak szervezetében a DHT szintje megnő, a tesztoszteroné pedig csökken. 

A PROSZTATMEGNAGYOBBODÁS TÜNETEI

A húgyúti tünetek leggyakoribb oka az elzáródott húgycső, vagy a túlterhelt húgyhólyag, ami megpróbálja átvezetni a vizeletet az elzáródáson.

Mik a jóindulatú prosztata megnagyobbodás szövődményei?

A legtöbb jóindulatú prosztatamegnagyobbodással élő férfinál nem fordul elő szövődmény, ha mégis, a vesekárosodással azonnal orvoshoz kell fordulni, mert súlyos egészségügyi veszélyt jelent, ha bekövetkezik.  

Azonnali orvosi beavatkozást igényel továbbá a vizelés teljes képtelensége, a lázzal és hidegrázással kísért fájdalmas és gyakori vizelés, ha elviselhetetlen fájdalom jelentkezik az alhasban és a húgyútakban.

TEGYEN ÖN IS A PROSZTATAPROBLÉMÁK ELLEN PROSTELYN FORTE-VAL!

Enyhítsen a panaszain a gyógynövények optimális kombinációjának erejével!

A Prostelyn Forte fejlesztése során megvizsgáltuk, hogy az elérhető nemzetközi kutatások alapján mely természetes hatóanyagok gyakorolnak bizonyítottan pozitív hatást a prosztata egészségére és képesek enyhíteni a prosztatamegnagyobbodás okozta tüneteket.  

Bár ezek a hatóanyagok külön-külön is hatásosak, célunk az volt, hogy a Prostelyn Forte-ban az ideális hatóanyagok egy olyan kombinációját ötvözzük, amik a legszélesebb körben és eredménnyel képesek kifejteni a pozitív hatásukat.  

Ha a ’kis dolog’ már nagy problémát jelent, akkor vélhetően a prosztatájával van a gond. A tünetekre enyhülést hozhat a Prostelyn Forte étrend-kiegészítőben található 7 gyógynövény és a cink ideális kombinációja.

Ismerje meg, hogyan segítenek Önnek a Prostelyn Forte természetes összetevői!

CINK: növeli a tesztoszteron szintet

A férfiak szervezetében a prosztata tartalmazza a legtöbb cinket, ezért a hiánya elégtelen működéshez vezet. A cink antioxidáns és antimikrobális nyomelem, így segít megelőzni vagy megállítani a fertőzéseket és a gyulladásokat. A cink képes növelni a tesztoszteron szintet, valamint fokozza a spermatermelést.

SZABAL PÁLMA: kézben tarja a vizelési problémákat

A törpepálma hozzájárul a férfiak vizelési képességeinek javulásához. Képes kezelni a vizelési problémákat és meggátolni a prosztata megnagyobbodását a kor előrehaladtával.

AFRIKAI SZILVA: a ciszták ősellensége

Fogyasztásával csökkenthető vagy megakadályozható az éjszakai vizelés, és segítséget nyújt a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás tüneteinek enyhítésében.

CSALÁNLEVÉL: az egészséges húgyútak karbantartója

A csalánlevél az egészséges húgyútak működésében játszik kiemelkedő szerepet, ezzel elősegíti a férfiak normál életminőségét és vitalitásuk megőrzését. Vizelethajtó, vértisztító, salaktalanító, méregtelenítő hatású, emellett a prosztata megnagyobbodásának a megelőzésére is hatékony megoldást jelent.

SZÚRÓS SZERBTÖVIS: visszafordítja az elváltozásokat

Fertőzéses és daganatos betegségek esetén is hatékonyan felveszi a harcot a nem kívánt és kellemetlen elváltozásokkal szemben. Számos jótékony hatása mellett támogatja a vese és a prosztata normál működését.

KISVIRÁGÚ FÜZIKE: csökkenti az éjszakai vizelések számát

A kisvirágú füzike segít elkerülni a prosztata megnagyobbodását, vizelethajtó, antioxidáns hatásának köszönhetően kiváló immunerősítő, növeli az ürített vizelet mennyiségét és csökkenti az éjszakai mosdólátogatások számát.

AMERIKAI TŐZEGÁFONYA: megelőzi a húgyúti fertőzéseket

Az amerikai tőzegáfonya különlegessége, hogy egy a THG-hoz (húgyúti baktériumokkal szemben védő fehérje) hasonló anyagot tartalmaz, ami megakadályozza a húgyúti fertőzések kialakulását és visszatérését. Megelőzésre is kiváló.

ÖRDÖGCSÁKLYA: enyhíti a fájdalmat

Ennek a Kalahári-sivatagban és a Szavannán őshonos növénynek a szárított gyökere gyulladáscsökkentő, fájdalom- és lázcsillapító hatása miatt került a Prostelyn Forte sokoldalú hatóanyagai közé.

Tippek a húgyúti tünetek azonnali enyhítésére?

Ezeket kerülje!

Kinek és mikor ajánljuk a Prostelyn Forte szedését?

A Prostelyn Forte hatóanyagai jobb életminőséget biztosítanak, ha fontos Önnek a férfiassága és a férfiegészsége, vagy ha már tapasztalja magán az alábbi tüneteket:

Tudjuk, hogy fontos Önnek az egészségmegőrzés, az aktív élet és a férfi önbizalom. Adjon esély magának és gondoskodjon prosztatája egészségéről a Prostelyn Forte hatóanyagaival!

Shopping Cart
Scroll to Top